Turismul în Rusia se prăbuşeşte la 4% din nivelul de dinaintea pandemiei, pe fondul războiului din Ucraina

Turismul străin în Rusia a scăzut în 2022 la sub 4% din nivelurile de dinaintea pandemiei, în condiţiile în care ţara s-a confruntat cu o condamnare internaţională pentru invazia sa în Ucraina, a declarat Asociaţia operatorilor de turism din Rusia (ATOR).

618 afișări
Imaginea articolului Turismul în Rusia se prăbuşeşte la 4% din nivelul de dinaintea pandemiei, pe fondul războiului din Ucraina

Doar 200.100 de turişti au călătorit în Rusia anul trecut, potrivit defalcării de către ATOR a datelor serviciului de frontieră al Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Acest lucru marchează o scădere de 96,1% faţă de cele 5,1 milioane de turişti care au vizitat Rusia în 2019, înainte de începerea pandemiei Covid-19.

"Motivele sunt clare: cerurile închise între Rusia şi marea majoritate a ţărilor europene, precum şi imposibilitatea de a utiliza în Rusia carduri Visa şi Mastercard emise în străinătate", a transmis miercuri ATOR, referindu-se la închiderea spaţiului aerian şi la sancţiunile financiare adoptate de aliaţii occidentali ai Ucrainei la scurt timp după invazie, relatează The Moscow Times.

De asemenea, cifrele privind turismul de anul trecut au marcat o scădere de la 288.300 de vizite în 2021 şi de la 335.800 în 2020, anii de vârf ai pandemiei.

Turiştii germani, turci şi iranieni au fost primele trei naţionalităţi care au vizitat Rusia în 2022, cu 25.400, 22.600 şi, respectiv, 14.600 de vizitatori.

Doar 842 de turişti chinezi au vizitat Rusia în 2022 din cauza restricţiilor stricte privind COVID-19 pe care Beijingul a început să le relaxeze la sfârşitul anului trecut, potrivit ATOR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici