Turist ucis de un tigru siberian, după ce a vrut să scurteze drumul prin rezervaţia felinei

Un turist care se întorcea dintr-o excursie de explorare, alături de alţi doi prieteni, a fost ucis de un tigru siberian dintr-o rezervaţie, după ce a sărit peste Marele Zid Chinezesc pentru a încerca o scurtătură prin pădure, informează Daily Mail.

3049 afișări
Imaginea articolului Turist ucis de un tigru siberian, după ce a vrut să scurteze drumul prin rezervaţia felinei

Turist ucis de un tigru siberian, după ce a vrut să scurteze drumul prin rezervaţia felinei

Tigrul şi-a înfipt colţii în gâtul bărbatului, astfel că acesta a murit pe loc. Animalul a târât apoi corpul turistului în pădure, sub privirile îngrozite ale prietenilor săi. Victima, în vârstă de 20 de ani, a fost identificată numai drept Guo.

De-a lungul traseului turistic din preajma Marelui Zid Chinezesc sunt puse panouri care avertizează oamenii de pericolul de a întâlni animale sălbatice dincolo de construcţie, însă Guo şi prietenii săi le-au ignorat, crezând că sunt o exagerare.

Zona de cealaltă parte a porţiunii din Marele Zid reprezenta, de fapt, arealul tigrilor siberieni din rezervaţia Badaling Wildlife World.

Un oficial al rezervaţiei a declarat că atacul felinei a fost văzut de unul dintre îngrijitorii animalelor, care a urmărit tigrul cu un jeep, acesta având încă trupul victimei în colţi. Animalul a renunţat, în cele din urmă, să fugă şi a dat drumul trupului bărbatului.

Tigrii siberieni sunt printre cele mai rare şi mai mari ramuri de feline. Ei se află pe lista speciilor pe cale de dispariţie, cu numai aproximativ 400 de exemplare în viaţă.

GALERIE FOTO

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici