VIDEO  Turiştii fug din calea flăcărilor în sudul Spaniei. Un hotel şi zeci de locuinţe au fost evacuate

  • Un incendiu extrem de violent a înghiţit, sâmbătă, în decurs de câteva minute, o zonă turistică foarte cunoscută de pe plaja din Estepona, una din cele mai frecventate staţiuni de pe litoralul sudic al Spaniei.
  • Un hotel de lux şi câteva zeci de locuinţe au fost evacuate, iar flăcările au mistuit un centru comercial cu mai multe cluburi si restaurante.
  • Focul a distrus totul pe o suprafaţă de 42 de hectare reuşind să întrerupă şi circulaţia pe autostrada A-7.
5060 afișări
Imaginea articolului Turiştii fug din calea flăcărilor în sudul Spaniei. Un hotel şi zeci de locuinţe au fost evacuate

Turiştii fug din calea flăcărilor în sudul Spaniei FOTO cadenaser.com

Turiştii care se aflau în zona unui mall-ului Laguna Village s-au trezit cu flăcările lângă ei, chiar la ora prânzului. 
Imaginile surprinse de martori arată expansiunea rapidă a focului, care a izbucnit lângă un râu din apropiere şi a fost răspândit de vântul puternic de pe Costa del Sol.
 
Flăcările au ajuns şi în preajma unui hotel de 5 stele din lanţul Kempinski, unde 80 de clienţi au fost evacuaţi, dar şi în apropierea unui parc industrial.
 
Cel puţin 12 restaurante şi 3 discoteci din mall-ul Laguna Beach au fost distruse, iar pompierii au apelat la elicoptere ca să oprească avansul flăcărilor. 
La operaţiuni au participat 40 de efective, iar unul dintre pompieri a suferit răni uşoare la un picior.
 
Treizeci de familii au fost evacuate dintr-un cartier rezidenţial şi oamenii au dormit în spaţii oferite de primăria Estepona. 
În pofida avansului rapid, incendiul nu a provocat victime.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici