Turiştii ruşi nu vor mai avea voie să intre în Norvegia

Guvernul de la Oslo a decis să închidă graniţele pentru turiştii din Rusia, împiedicându-i să intre în ţară şi blocând efectiv ultimul acces direct la spaţiul Schengen.

634 afișări
Imaginea articolului Turiştii ruşi nu vor mai avea voie să intre în Norvegia

Turiştii ruşi nu vor mai avea voie să intre în Norvegia

Norvegia, membră a NATO, dar nu a UE, a încetat să mai elibereze majoritatea vizelor turistice pentru ruşi în primăvara anului 2022, după ce Moscova a invadat Ucraina.

„Guvernul norvegian introduce noi restricţii de intrare în Norvegia pentru cetăţenii ruşi care vin în ţară în scop turistic. Noile reguli vor intra în vigoare la 29 mai", se arată în comunicatul publicat pe site-ul guvernului norvegian.

Acum, doar cetăţenii ruşi cu nevoi speciale vor avea voie să intre în Norvegia.

Un permis excepţional poate fi acordat, de exemplu, pentru călătorii la membrii apropiaţi ai familiei care locuiesc în Norvegia.

Restricţia se aplică, de asemenea, cetăţenilor ruşi care se află în ţara nord-europeană după ce au primit o viză eliberată de Norvegia sau de o altă ţară Schengen înainte de primăvara anului 2022.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că măsura este un act „ostil", la care Rusia va răspunde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici