Turnul Eiffel, ÎNCHIS din cauza unei greve: Angajaţii solicită creşteri salariale

Turnul Eiffel, un simbol al Parisului şi un important obiectiv turistic din capitala franceză, a fost închis marţi dimineaţă din cauza unei greve, au anunţat surse sindicale şi reprezentanţi ai companiei care administrează celebrul monument.

111 afișări
Imaginea articolului Turnul Eiffel, ÎNCHIS din cauza unei greve: Angajaţii solicită creşteri salariale

Turnul Eiffel, ÎNCHIS din cauza unei greve: Angajaţii solicită creşteri salariale (Imagine: Lucian Muntean/ Arhiva Mediafax Foto)

Sindicatul CGT, majoritar în rândul celor 300 de angajaţi de la Turnul Eiffel, denunţă condiţiile de lucru, de securitate şi solicită creşteri salariale.

După o şedinţă de negocieri care a durat şapte ore, luni, greva a fost votată marţi dimineaţă şi Turnul Eiffel a rămas închis la ora obişnuită la care îşi deschide porţile - 09.00 (07.00 GMT).

Vârful sezonului turistic din Paris a început pe 15 iunie, iar celebrul turn, supranumit "Dame de fer" ("Doamna de fier") are un program de vizitare prelungit în această perioadă a anului, primind în medie 25.000 de vizitatori pe zi, şapte zile pe săptămână (7 milioane de vizitatori pe an).

Precedenta grevă care a afectat funcţionarea Turnului Eiffel, cea mai cunoscută creaţie a inginerului Gustave Eiffel, datează din decembrie 2010. Acea grevă a durat zece zile.

Negocierile dintre CGT şi direcţia companiei care administrează Turnul Eiffel vor fi reluate în această după-amiază.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici