Ucraina acuză Rusia de un "plan terorist" pentru că atacă obiective civile, inclusiv spitale şi şcoli

  • Rusia loveşte obiective civile din Ucraina, inclusiv spitale, grădiniţe şi şcoli, a declarat vicepremierul Ucrainei.
  • Olha Stefanishyna a declarat pentru BBC că, după o "rezistenţă puternică" din partea armatei ucrainene, a avut loc o "operaţiune enormă" a Rusiei împotriva civililor.
  • Ea a acuzat Rusia de un "plan terorist", cu atacuri venite din aer, dar şi pe uscat.
520 afișări
Imaginea articolului Ucraina acuză Rusia de un "plan terorist" pentru că atacă obiective civile, inclusiv spitale şi şcoli

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat, de asemenea, că sunt atacate unităţi sanitare. "OMS a confirmat mai multe atacuri asupra sistemului de sănătate din Ucraina, care au provocat mai mulţi morţi şi răniţi", a declarat duminică directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Guvernul britanic a acuzat Rusia că a vizat zone populate "în mai multe locuri". "Rusia a folosit anterior tactici similare în Cecenia, în 1999, şi în Siria, în 2016, utilizând atât muniţii aeriene, cât şi terestre", potrivit unui comunicat.

Sâmbătă, observatorii ONU au declarat că au fost confirmate 351 de decese de civili în Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie, dar este probabil ca cifra reală să fie "considerabil mai mare". UNHCR a declarat că peste 1,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la invazia Rusiei.

Dar Rusia neagă că ar fi vizat civili, spunând că desfăşoară o "operaţiune militară specială" împotriva "naţionaliştilor" şi "neonaziştilor" ucraineni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici