Ucraina, apel la comunitatea internaţională să "abandoneze falsa neutralitate"

Ucraina face apel la comunitatea internaţională să "abandoneze falsa neutralitate" pentru a "pune capăt răului" regimului lui Putin.

603 afișări
Imaginea articolului Ucraina, apel la comunitatea internaţională să "abandoneze falsa neutralitate"

Ucraina, apel la comunitatea internaţională să "abandoneze falsa neutralitate"

Ministrul ucrainean de externe a făcut apel la comunitatea internaţională să "abandoneze falsa neutralitate" şi să ofere ţării sale armele de care are nevoie pentru a "pune capăt răului" regimului lui Putin.

Pe Twitter, Dmytro Kuleba a declarat: "Cei care au spus că Rusia este prea puternică pentru a pierde: priviţi acum. Este timpul să renunţaţi la falsa neutralitate şi la teama de escaladare; daţi Ucrainei toate armele necesare; uitaţi de prietenia sau afacerile cu Rusia. Este timpul să punem capăt răului pe care toată lumea îl dispreţuia, dar se temea prea mult să îl dărâme".

Între timp, o coloană militară Wagner a fost văzută trecând pe lângă oraşul rus Voronej, a declarat un martor pentru Reuters.

Unul dintre vehicule era un camion cu platformă care transporta un tanc.

De asemenea, Vladimir Putin ar fi vorbit cu preşedintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev, pe fondul revoltei. Agenţia rusă de ştiri Tass citează un purtător de cuvânt al Kremlinului cu privire la aceste discuţii, conform Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a fost informat cu privire la situaţia din Rusia, iar Washingtonul "se va consulta cu aliaţii şi partenerii cu privire la aceste evoluţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, Adam Hodge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici