Ucraina are planuri măreţe. Ministrul Apărării vrea să adune o armată de "un milion de oameni", echipată cu arme NATO, pentru a recuceri sudul ţării

  • Ucraina plănuieşte o "armată de un milion de oameni", echipată cu arme NATO, pentru a recuceri sudul ţării de la ocupanţii ruşi, afirmă ministrul apărării.
  • Recucerirea zonelor din jurul coastei Mării Negre este vitală pentru economia ţării, a declarat Oleksii Reznikov.
  • Cu toate acestea, comentariile sunt mai mult un strigăt de mobilizare decât un plan concret, spun analiştii.
9146 afișări
Imaginea articolului Ucraina are planuri măreţe. Ministrul Apărării vrea să adune o armată de  "un milion de oameni", echipată cu arme NATO, pentru a recuceri sudul ţării

Comentariile ministrului apărării vin în contextul în care Rusia face progrese în cucerirea teritoriilor din estul ţării.

În interviul acordat ziarului The Times, Reznikov a lăudat Marea Britanie pentru că a fost "esenţială" în tranziţia de la furnizarea de arme din epoca sovietică către sisteme de apărare antiaeriană şi muniţie la standarde NATO, relatează BBC.

El a spus că livrările de arme trebuie să fie accelerate. "Avem nevoie de mai multe, rapid, pentru a salva vieţile soldaţilor noştri. În fiecare zi în care aşteptăm obuziere, putem pierde o sută de soldaţi", a spus el.

"Avem aproximativ 700.000 de oameni în forţele armate şi dacă adăugăm garda naţională, poliţia, paza de frontieră, suntem în jur de un milion de oameni", a declarat ministrul Apărării.

Oleksii Reznikov a declarat că o ofensivă pentru a recuceri o parte din teritoriul luat de Rusia este "necesară din punct de vedere politic".

Este, de asemenea, importantă din punct de vedere economic, nu în ultimul rând pentru a încerca să reia exporturile de cereale ucrainene prin porturile din Marea Neagră. Ucraina consideră că, în timp ce Rusia îşi concentrează efortul militar în est, acum este un moment bun pentru a încerca să recupereze părţi din sud.

Dar adevărul este că o mare parte din efortul militar şi din resursele Ucrainei sunt deja consumate de luptele acerbe din Donbas.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici