Ucraina îndeamnă Canada să nu furnizeze Rusiei echipamente pentru trasportul gazelor. Mişcarea contravine sancţiunilor impuse

  • Ucraina face un apel disperat către Canada
  • Kievul nu vrea ca Moscova să beneficieze de echipamente pentru transportul gazelor
  • Ucrainenii susţin ferm că un astfel de ajutor ar contraveni sancţiunilor aplicate pentru invazie
541 afișări
Imaginea articolului Ucraina îndeamnă Canada să nu furnizeze Rusiei echipamente pentru trasportul gazelor. Mişcarea contravine sancţiunilor impuse

Sursa foto: Profimedia

Ucraina îndeamnă Canada să nu predea Rusiei o turbină specială pentru transportul gazelor naturale. Echipamentele vor fi utilizate la platforma Nord Stream, care aprovizionează Germania cu gaz rusesc.

„Sancţiunile interzic transferul oricăror echipamente legate de gaz. Dacă, Doamne fereşte, această decizie va fi aprobată, fără îndoială, vom face apel la colegii noştri europeni ca abordarea lor să fie reevaluată. Pentru că dacă ţările nu respectă deciziile pe care le-au convenit cu privire la sancţiuni, cum putem vorbi de solidaritate?”, a declarat un oficial ucrainean din Ministerul Energiei.

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, susţine că turbina pentru Rusia ar fi în plus, deoarece capacitatea sa este mai mult decât suficientă pentru a menţine aprovizionarea prin rutele sale de tranzit.

„Sunt şapte turbine, aceasta este doar una dintre ele, iar cele care funcţionează acum sunt suficiente pentru capacitatea maximă”, a declarat Galuşcenko.

Oficialii ucraineni acuză Moscova că foloseşte aprovizionarea cu gaze pe post de armă pentru a face presiuni asupra aliaţilor europeni ai Kievului să reducă sprijinul acordat Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici