Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că ţările G7 vor interzice importurile de aur rusesc, care este "un export major care aduce zeci de miliarde de dolari Rusiei".

375 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc

Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc

Marea Britanie, SUA, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc, în cea mai recentă etapă a efortului de a paraliza economia Rusiei ca răspuns la războiul din Ucraina.

Exporturile de aur au fost în valoare de 15,2 miliarde de dolari în Rusia în 2021, iar importanţa lor a crescut de la invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, deoarece oligarhii s-au grăbit să cumpere lingouri pentru a evita impactul sancţiunilor, a declarat Downing Street, conform Press Association.

Oficialii consideră că, deoarece Londra este un important centru de tranzacţionare a aurului, sancţiunile britanice vor avea un impact uriaş asupra capacităţii lui Putin de a strânge fonduri pentru a-şi finanţa efortul de război.

Boris Johnson a confirmat această mişcare la sosirea la summitul G7 din Bavaria, Germania.

Interdicţia urmează să intre în vigoare în scurt timp şi se va aplica aurului nou extras sau rafinat. Ea nu va afecta aurul de origine rusă care a fost exportat anterior din Rusia, a adăugat guvernul britanic.

Biden a confirmat că G7 va impune o interdicţie asupra importurilor de aur rusesc.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că ţările G7 vor interzice importurile de aur rusesc, care este "un export major care aduce zeci de miliarde de dolari Rusiei".

Aurul este un activ crucial pentru banca centrală a Rusiei, care a restricţionat accesul la unele dintre activele sale din străinătate din cauza sancţiunilor occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici