Ucraina inistă ca Occidentul să impună embargo total asupra petrolului şi gazelor ruseşti

  • Ucraina va continua să ceară în continuare Occidentului un embargo asupra petrolului şi gazelor naturale din partea Rusiei după invazia acesteia în ţară, a declarat joi ministrul ucrainean de externe.
  • Dmytro Kuleba a cerut, de asemenea, trimiterea mai multor avioane, sisteme de apărare aeriană, rachete şi vehicule militare de la aliaţii NATO.
285 afișări
Imaginea articolului Ucraina inistă ca Occidentul să impună embargo total asupra petrolului şi gazelor ruseşti

"Vom continua să insistăm asupra embargoului total asupra petrolului şi gazelor", a declarat el reporterilor la NATO, vorbind alături de secretarul general Jens Stoltenberg, notează Reuters.

Şi Volodimir Zelenski a cerut politicienilor occidentali să ajungă rapid la un acord privind un embargo asupra petrolului rusesc, spunând că eşecul lor costă vieţi omeneşti.

Zelenski a declarat că Moscova face atât de mulţi bani din exporturile de petrol încât nu are nevoie să ia în serios negocierile de pace şi a cerut „lumii democratice” să evite ţiţeiul rusesc.

Singura întrebare este câţi alţi bărbaţi ucraineni, câte femei ucrainene vor mai avea timp să ucidă militarii ruşi pentru ca voi, anumiţi politicieni - şi ştim cine sunteţi - să găsiţi o anumită determinare”, a spus preşedintele Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici