Ucraina l-a identificat pe unul dintre comandaţii ruşi responsabili de masacrul de la Bucha

Serviciul de Securitate al Ucrainei afirmă că a identificat un comandant rus acuzat că a dat ordine de împuşcare a civililor în Masacrul de la Bucha.

1867 afișări
Imaginea articolului Ucraina l-a identificat pe unul dintre comandaţii ruşi responsabili de masacrul de la Bucha

Ucraina l-a identificat pe unul dintre comandaţii ruşi responsabili de masacrul de la Bucha

SBU a anunţat, într-o declaraţie, că îl investighează pe Vadym Ovchinnikov, comandantul unui grup de informaţii rusesc, despre care susţine că a ordonat împuşcarea unei familii ucrainene în timpul ocupării oraşului Bucha în martie 2022, relatează CNN.

"Serviciul de Securitate a stabilit identitatea unui alt  rus care este implicat în uciderea în masă a civililor în timpul ocupaţiei regiunii Kiev. Făptaşul este locotenentul superior Vadym Ovchinnikov, comandantul plutonului de recunoaştere al Brigăzii 37 de puşcaşi motorizaţi din cadrul Armatei 36 de arme combinate a Districtului militar de est al Federaţiei Ruse", a precizat SBU în comunicat.

SBU susţine că Ovchinnikov "a luat parte direct la capturarea satelor Severynivka, Motyzhyn şi Kopyliv din districtul Bucha" şi s-a plimbat pe teritoriu în vehicule blindate "pentru a intimida locuitorii locali", însoţit de subordonaţii săi.

SBU susţine că, în timpul unui raid la începutul lunii martie 2022, Ovchinnikov le-a ordonat oamenilor săi să deschidă focul asupra a două maşini care transportau civili.

"În maşină se afla o familie ucraineană, care încerca să plece din Severynivka spre Uman, în regiunea Cherkasy", se arată în comunicat, adăugând că "un bărbat, soţia sa şi fiica lor de 15 ani au fost ucişi pe loc" şi că doar fiica cea mică, în vârstă de 9 ani, a supravieţuit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici