Ucraina reafirmă refuzul negocierilor, cerând retragerea trupelor ruse / Putin discută cu Lukaşenko

Administraţia Volodimir Zelenski a reafirmat, vineri, refuzul negocierilor pentru oprirea războiului izbucnit prin invazia rusă, cerând retragerea armatei ruse de pe teritoriul ucrainean, în timp ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko.

555 afișări
Imaginea articolului Ucraina reafirmă refuzul negocierilor, cerând retragerea trupelor ruse / Putin discută cu Lukaşenko

"În scopul decriminalizării politicii mondiale şi al securităţii globale reale, războiul trebuie să se încheie cu victoria Ucrainei. Negocierile vor putea începe doar când Federaţia Rusă îşi retrage trupele de pe teritoriul Ucrainei. Alte opţiuni doar ar oferi Federaţiei Ruse timp pentru regruparea forţelor şi reluarea ostilităţilor în orice moment", a afirmat, prin Twitter, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit site-ului Tageschau.de.

La rândul său, Zelenski a reiterat vineri, în discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate de la München, apelurile adresate naţiunilor occidentale de a intensifica asistenţa militară şi a sancţiona Rusia. "Avem nevoie de viteză. Viteză în definitivarea acordurilor noastre, viteză în livrările pentru intensificarea luptei noastre, viteză în deciziile pentru limitarea potenţialului rus. Nu există alternativă la această viteză, pentru că de ea depinde viaţa", a afirmat Volodimir Zelenski în discursul prin videoconferinţă rostit vineri la Conferinţa pentru Securitate de la München.

Pe de altă parte, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, are o întâlnire, la Moscova, cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko. Discuţiile se vor referi la planurile comune de cooperare militară, a semnalat liderul de la Kremlin, conform postului de televiziune CNN.

Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar. Kievul şi Occidentul au acuzat Moscova de lipsă de seriozitate în negocierile iniţiale, iar Kremlinul denunţă refuzul liderilor ucraineni de a negocia şi furnizarea de armament de către NATO şi Uniunea Europeană. Administraţia Volodimir Zelenski condiţionează negocierile cu Rusia de retragerea trupelor ruse şi a emis un decret prin care nu va purta negocieri atât timp cât este în funcţie preşedintele Vladimir Putin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici