Ucraina, Rusia şi OSCE au discutat cu rebelii proruşi despre o încetare a focului la Doneţk

Reprezentanţii Ucrainei, Rusiei şi OSCE au discutat miercuri, la Doneţk, cu rebelii proruşi despre căile de implementare a armistiţiului în regiune, în special în zona aeroportului din oraş, au anunţat observatori OSCE, citaţi de AFP.

351 afișări
Imaginea articolului Ucraina, Rusia şi OSCE au discutat cu rebelii proruşi despre o încetare a focului la Doneţk

Ucraina, Rusia şi OSCE au discutat cu rebelii proruşi despre o încetare a focului la Doneţk

"Generalul ucrainean Volodimir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov s-au întâlnit cu reprezentanţi ai rebelilor de la Doneţk", a anunţat OSCE miercuri seara într-un comunicat.

"Părţile au discutat despre căile de aplicare a acordului de încetare a focului, în special pe aeroportul de la Doneţk, aflat sub controlul Guvernului ucrainean", se arată în comunicat.

De asemenea, ofiţeri ruşi din cadrul Centrului unic pentru control şi coordonare se îndreaptă spre Doneţk şi Lugansk, urmând să se întâlnească peste câteva zile cu militari ucraineni.

OSCE a anunţat că pe 1 şi 2 decembrie în regiunea Doneţk au fost înregistrate 79 de incidente armate.

Administraţia prooccidentală de la Kiev i-a acuzat miercuri pe separatiştii proruşi de încălcarea armistiţiului în zona aeroportului din Doneţk, după ce marţi generalii Askarov şi Lenţov au convenit asupra încetării luptelor în această zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici