Ucraina va restricţiona joi furnizarea de energie electrică în întreaga ţară

Ucraina va restricţiona joi furnizarea de energie electrică în întreaga ţară după ce Rusia a lovit mai multe centrale electrice, a declarat miercuri un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

433 afișări
Imaginea articolului Ucraina va restricţiona joi furnizarea de energie electrică în întreaga ţară

Ucraina va restricţiona joi furnizarea de energie electrică în întreaga ţară

„Mâine, 20 octombrie, vor fi introduse restricţii de furnizare a energiei electrice în toată Ucraina. Astăzi, inamicul a distrus din nou instalaţiile de generare a energiei electrice”, a anunţat pe Telegram Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului cancelariei lui Zelenski.

„Începând cu ora 7.00 şi până la ora 23.00, este necesar să se reducă la minimum utilizarea energiei electrice ... dacă nu se face acest lucru, trebuie să vă pregătiţi pentru pene de curent temporare”, a scris el, adăugând că iluminatul stradal în oraşe va fi limitat.

Operatorul reţelei ucrainene Ukrenergo a declarat ulterior că întreruperea energiei electrice va fi limitată la ziua de joi şi a invocat o lipsă de capacitate în sistem.

„Nu excludem ca, odată cu apariţia vremii reci, să vă cerem ajutorul şi mai des”, a precizat Ukrenergo într-o postare pe Telegram.

O rachetă rusească a lovit miercuri o importantă centrală din oraşul Burştîn, în vestul Ucrainei, a declarat guvernatorul regiunii. Aceasta furnizează energie electrică în trei regiuni vestice pentru cinci milioane de consumatori, mai mult de 10% din populaţia de dinainte de război a Ucrainei, de aproximativ 41 de milioane de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici