Ucrainenii susţin că ruşii folosesc grenade interzise prin protocolul privind războiul chimic

Ucrainenii susţin că ruşii folosesc grenade interzise prin protocolul de la Geneva privind războiul chimic. Este vorba despre grenade care elimină un gaz toxic. Victimele care inhalează gazul mor în aproximativ cinci minute.

224 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii susţin că ruşii folosesc grenade interzise prin protocolul privind războiul chimic

Ucrainenii susţin că ruşii folosesc grenade interzise prin protocolul privind războiul chimic

Informaţia a fost furnizată de o agenţie a ministerului ucrainean al Apărării, potrivit Sky News.

Grenadele RG-Vo au fost folosite pentru prima dată în decembrie. Ucrainenii susţin că arma a fost folosită de 81 de ori în decembrie, anunţă Army Inform care-l citează pe Andriy Rudyk, un purtător de cuvânt al centrului de cercetare a armelor. Gazul poate ucide o persoană în cinci minute dacă este lansat într-o cameră.

„Această grenadă conţine cloroacetofenonă, o substanţă asfixiantă interzisă de Protocolul de la Geneva privind războiul chimic”, a declarat căpitanul Andriy Rudyk pentru Army Inform.

De asemenea, Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei susţine că ruşii au folosit arme chimice de 51 de ori în acest an, cel mai adesea sub formă de grenade aruncate din drone. Informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici