UE a adoptat sancţiuni împotriva lui Muammar Kadhafi

Uniunea Europeană a adoptat luni un embargo asupra armelor împotriva Libiei, precum şi îngheţarea conturilor şi interzicerea vizei pentru colonelul Muammar Kadhafi şi 25 dintre apropiaţii săi, mergând dincolo de sancţiunile decise sâmbătă de ONU, potrivit diplomaţilor.

44 afișări
Imaginea articolului UE a adoptat sancţiuni împotriva lui Muammar Kadhafi

UE a adoptat sancţiuni împotriva lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Interdicţiile de călătorie, îngheţarea conturilor bancare, interdicţia de vânzare de arme şi obiecte care pot fi folosite în timpul represaliilor" au fost decise în unanimitatea în timpul unei reuniuni a ambasadorilor celor 27 de ţări la Bruxelles, a declarat un diplomat european.

Lista persoanelor vizate de îngheţarea conturilor şi interdicţiile de călătorie este "mai lungă decât cea a ONU", care include şase şi, respectiv, 16 nume, a precizat el.

Aceste măsuri trebuie adoptate oficial în cursul zilei, la nivel ministerial, la Bruxelles. Principiul lor a fost validat de vineri, dar rămăsese de finalizat conţinutul.

Măsurile ar trebui să poată intra în vigoare încă de luni, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici