UE a ajuns la un acord pentru a aborda crizele în domeniul migraţiei şi azilului

Statele membre ale UE au ajuns la un acord cu privire la revizuirea normelor privind răspunsul la creşterea migraţiei ilegale, scrie BBC.

527 afișări
Imaginea articolului UE a ajuns la un acord pentru a aborda crizele în domeniul migraţiei şi azilului

Acordul a fost încheiat după săptămâni de negocieri privind mecanismul de criză al UE şi după o creştere bruscă a numărului de sosiri pe insula italiană Lampedusa.

Conform planului, ţările care se confruntă cu o situaţie de criză vor putea solicita „contribuţii de solidaritate” din partea altor state.

Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit despre un „punct de cotitură istoric”.

Presiunea pentru un acord pan-european a crescut în ultimul timp, din cauza creşterii puternice a numărului de refugiaţi şi migranţi care traversează Mediterana spre Europa. Aproape 190.000 de migranţi au ajuns pe ţărmurile din sudul Europei, dintre care 133.000 în Italia, în timp ce cel puţin 2.500 ar fi murit încercând să ajungă acolo, potrivit cifrelor ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici