UE cere organizarea unui summit mondial pe tema crizei financiare

Liderii europeni reuniţi miercuri în cadrul unui summit european la Bruxelles au ajuns la un acord în vederea organizării, până la sfârşitul anului, a unui summit mondial dedicat reformării sistemului financiar, intensificând presiunile asupra Statelor Unite.

13 afișări
Imaginea articolului UE cere organizarea unui summit mondial pe tema crizei financiare

UE cere organizarea unui summit mondial pe tema crizei financiare

"Toată lumea este de acord cu privire la necesitatea unui summit mondial pe această temă", a declarat în prima zi a summitului european liderul francez Nicolas Sarkozy, a cărui ţară deţine preşedinţia UE.

"Împreună cu (preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel) Barroso, vom transmite acest mesaj Statelor Unite sâmbătă", a precizat el.

Cei doi se vor întâlni cu preşedintele american George W. Bush la Camp David pentru a discuta despre criza financiară.

Acest summit al principalelor puteri "va fi organizat înainte de sfârşitul anului, considerăm că cel mai bine ar fi în noiembrie", a declarat Sarkozy.

Washingtonul, iniţial reticent, a acceptat în principiu această idee. Forumul G8, din care fac parte SUA, Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania, Japonia, Canada şi Rusia, s-a declarat miercuri favorabil unei reuniuni la nivel înalt "în viitorul apropiat".

Europa reproşează Statelor Unite că ar fi responsabile pentru criza financiară refuzânt timp de mai mulţi ani orice consolidare a controlului asupra pieţelor financiare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici