UE decide joi noi SANCŢIUNI împotriva Rusiei. Ministrul austriac de Externe: Uniunea va pregăti măsuri în domeniul apărării

Uniunea Europeană va adăuga, joi, noi oficiali şi entităţi ruse pe lista sancţiunilor adoptate din cauza susţinerii acordate separatiştilor din estul Ucrainei, anunţă Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, citată de AFP.

2700 afișări
Imaginea articolului UE decide joi noi SANCŢIUNI împotriva Rusiei. Ministrul austriac de Externe: Uniunea va pregăti măsuri în domeniul apărării

UE decide joi noi SANCŢIUNI împotriva Rusiei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 19:03 Uniunea Europeană va decide joi noi sancţiuni împotriva Rusiei

"Am decis accelerarea pregătirii măsurilor punctuale decise săptămână trecută", a precizat Ashton.

Lista va fi prezentată joi, a subliniat oficialul UE.

Uniunea Europeană va pregăti sancţiuni ţintite vizând Rusia în domeniile tehnologiei şi apărării, în urma prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina, a anunţat marţi ministrul austriac de Externe, relatează AFP.

"Comisia va fi mandatată să pregătească sancţiuni ţintite în sectoarele tehnologiilor-cheie şi militare", a declarat anterior ministrul Sebastian Kurz în cursul unei reuniuni cu omologii săi la Bruxelles.

Această decizie a fost confirmată de surse europene.

Potrivit altei surse, măsurile sectoriale avute în vedere - în afară de sectoarele apărării şi tehnologiilor de vârf - ar putea să vizeze accesul pe pieţele financiare europene, bunuri cu dublă întrebuinţare civilă şi militară şi sectorul energetic, în special petrol-gaze.

Era încă neclar marţi după-amiaza dacă aceste eventuale măsuri fac parte din câmpul sancţiunilor economice de anvergură cunoscută sub numele de "faza a treia" - a căror adoptare necesită o reuniune a şefilor de stat şi de guverne - sau dacă rămân în cadrul sancţiunilor specifice mai limitate.

Miniştrii europeni urmează să dea Comisiei Europene (CE) şi serviciului diplomatic al UE un termen de câteva zile în vederea aprofundării acestor măsuri.

Ele constituie o ameninţare la adresa Moscovei, în cazul în care Rusia nu răspunde solicitărilor occidentalilor şi anume de a ajuta munca anchetatorilor la locul prăbuşirii zborului MH17 într-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi, în estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici