UE lansează oficial o misiune de anchetă privind conflictul ruso-georgian

Uniunea Europeană a lansat oficial marţi o misiune de anchetă a cauzelor conflictului ruso-georgian din august, care va fi condusă de elveţiana Heidi Tagliavini, reprezentant special al ONU în Georgia în perioada 2002-2006.

39 afișări
Imaginea articolului UE lansează oficial o misiune de anchetă privind conflictul ruso-georgian

UE lansează oficial o misiune de anchetă privind conflictul ruso-georgian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ţările membre UE au dat undă verde aceastei misiune care a fost deja aprobată la nivelul ambasadorilor statelor europene, prin intermediul miniştrilor de Finanţe reuniţi marţi la Bruxelles, a anunţat o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei franceze a UE.

Potrivit documentului aprobat de miniştri, Heidi Tagliavini urmează să aleagă un număr de 12 colaboratori pentru această anchetă, printre care "experţi recunoscuţi", jurişti, istorici, militari şi experţi în drepturile omului".

Potrivit aceleiaşi surse, scopul acestei misiuni va fi de a "ancheta cauzele şi desfăşurarea conflictului din Georgia".

"Câmpul de investigare, atât geografic, cât şi temporal, va fi suficient de mare pentru a determina totalitatea cauzelor «posibile» ", se arată în document.

Misiunea se bazează pe sprijinul Rusiei, a cărei bunăvoinţă va fi necesară pentru accesul în regiunile separatiste proruse Abhazia şi Osetia de Sud, aflate la originea conflictului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici