UE şi Israelul avertizează Marocul asupra iminenţei unor atacuri teroriste - Reuters

Uniunea Europeană a avertizat autorităţile de la Rabat asupra probabilităţii ridicate de comitere a unor atentate în Maroc, cerând şi instituirea de măsuri sporite de securitate la ambasadele occidentale şi în zonele frecventate de turişti, a relatat, luni, un cotidian marocan, citat de Reuters.

1 afișare

Ziarul Al Ahdath al Maghribia, în general bine informat în subiecte legate de securitatea internă, afirmă că departamentul de securitate al Comisiei Europene a inclus avertismentele într-un raport transmis guvernului de la Rabat.

"Raportul Uniunii Europene menţionează probabilitatea foarte mare de comitere a unor atacuri teroriste împotriva Marocului şi identifică zonele care pot fi vizate de terorişti", afirmă cotidianul marocan. "Documentul cere Marocului să intesifice supravegherea, ţinând cont de detaliile conţinute în raport", adaugă ziarul.

Al Ahdath al Maghribia afirmă că "Franţa a confirmat faptul că pregătirile teroriştilor pentru comiterea de atacuri în Algeria şi Maroc au ajuns într-un stadiu avansat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici