UE şi Rusia relansează negocierile pe tema unui parteneriat consolidat

Uniunea Europeană şi Rusia au reluat marţi, după trei luni de întrerupere, negocierile pe tema unui parteneriat consolidat care vizează îmbunătăţirea legăturilor economice şi politice.

11 afișări
Imaginea articolului UE şi Rusia relansează negocierile pe tema unui parteneriat consolidat

Negociatorul Comisiei Europene însărcinat cu Afaceri Externe, Eneko Landaburu (Imagine: Mediafax Foto)

Negociatorul Comisiei Europene însărcinat cu Afaceri Externe, Eneko Landaburu, se va întâlni, la Bruxelles, cu omologul său rus Vladimir Cijov, ambasador la UE. Aceasta va fi prima lor întâlnire în urma demarării, la 4 iulie, a acestor negocieri. Ei prevăzuseră atunci să se întâlnească la jumătatea lui septembrie.

Conflictul ruso-georgian de la începutul lui august, intrarea tancurilor ruse în Georgia şi recunoaşterea de către Moscova a independenţei republicilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud a determinat Uniunea Europeană să amâne aceste negocieri pentru un summit extraordinar de la 1 septembrie.

Ţările membre UE, cu excepţia Lituaniei, au ajuns la un acord, la 10 noiembrie, înainte de summitul UE-Rusia, să relanseze aceste negocieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici