VIDEO  Un agent imobiliar din Iran a fost arestat pentru că a vândut un apartament unui câine

Poliţia iraniană l-a arestat pe şeful unei agenţii imobiliare după ce acesta a apărut într-un videoclip postat pe reţelele de socializare în care vindea un apartament unui câine, au declarat duminică oficiali.

383 afișări
Imaginea articolului Un agent imobiliar din Iran a fost arestat pentru că a vândut un apartament unui câine

Sursa foto: Twitter

Videoclipul, care s-a răspândit rapid pe internet, arată cuplu iranian semnează un contract prin care transferă titlul de proprietate al apartamentului lor câinelui lor alb, de rasă mică.
 
Animalul, pe nume Chester, este ajutat de o femeie care îi umezeşte una dintre lăbuţe cu cerneală înainte de a fi ştampilat contractul.
 
Şeful agenţiei imobiliare a declarat în videoclip că cei doi soţi nu aveau "moştenitori şi că doreau să vândă apartamentul câinelui".
 
Nu există nicio lege care să interzică deţinerea de câini în Iran, dar, ca în multe ţări musulmane, aceştia sunt consideraţi ”impuri”. Câinii au fost mult timp evitaţi de regimul islamic din Iran, dar au devenit animale de companie populare pentru clasele superioare şi mijlocii. Regimul consideră că este un simbol al influenţei occidentale decadente, potrivit The Telegraph.
 
Duminică, s-a aflat că poliţia iraniană l-a arestat pe şeful agentului imobiliar şi i-a închis afacerea. Aceştia nu au dezvăluit numele acestuia.
 
Reza Tabar, adjunctul procurorului general, a fost citat de site-ul judiciar Mizan Online, şi a declarat că vânzarea apartamentului câinelui a avut ca scop "normalizarea încălcării valorilor morale ale societăţii" şi nu a avut "niciun temei legal".
 
Mulţi iranieni, în special în rândul claselor superioare şi mijlocii, au îmbrăţişat în ultimii ani tendinţa de a deţine animale de companie, de obicei câini şi pisici.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici