Un al doilea Boeing al companiei Delta Airlines a aterizat de urgenţă în SUA

Un al doilea avion Boeing 767 al companiei Delta Airlines, care efectua o cursă între Atlanta şi Los Angeles, a fost nevoit duminică seara să se întoarcă din drum şi să efectueze o aterizare de urgenţă, din cauza unor probleme de motor, relatează postul local Fox5 News.

12 afișări
Imaginea articolului Un al doilea Boeing al companiei Delta Airlines a aterizat de urgenţă în SUA

Un al doilea Boeing al companiei Delta Airlines a aterizat de urgenţă în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cursa Delta 125, cu 262 de pasageri la bord, care decolase de pe aeroportul internaţional Hartsfield Jackson din Atlanta duminică, la ora locală 18.10 (luni, 1.10, ora României), a trebuit să se întoarcă din drum după defectarea unuia dintre motoare, a precizat postul de televiziune Fox5 News, citând reprezentanţi ai aviaţiei civile.

Coada aparatului a atins pista la aterizare, dar nu s-au înregistrat răniţi, potrivit televiziunii locale.

Anterior, un avion de pasageri al aceleiaşi companii, cu destinaţia Moscova, a avut o "problemă de motor" şi a efectuat o aterizare de urgenţă, duminică, pe aeroportul JFK din New York, a declarat un purtător de cuvânt al aviaţiei federale americane.

"Cursa Delta 30, un Boeing 767 cu peste 200 de persoane la bord, plecase din New York către Moscova în cursul după-amiezii. Din cauza unei probleme detectate la motorul stâng al aparatului, pilotul a decis să revină pe aeroportul de plecare", a explicat Holly Baker, o purtătoare de cuvânt a Administraţiei Aviaţiei Federale (FAA).

Ea a dezminţit zvonurile potrivit cărora o aripă a aparatului ar fi luat foc.

Zeci de camioane de pompieri erau pregătite să intervină, iar aterizarea s-a desfăşurat fără incidente.

O anchetă a fost demarată pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului, a precizat Holly Baker.

Compania americană Delta Airlines a anunţat într-un comunicat pe Twitter că avionul decolase de pe JFK către Moscova "în jurul orei 16.39" (23.39, ora României).

"La scurt timp după decolare, echipajul a comunicat o problemă de motor, a declarat că era vorba despre o urgenţă şi a efectuat o aterizare fără probleme la JFK, la ora locală 18.00 (1.00, ora României)", precizează Delta, adăugând că cei "193 de pasageri şi 11 membri ai personalului de bord au ieşit în siguranţă din aparat".

Constructorul aeronautic Boeing a refuzat să facă orice comentariu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici