Un alpinist român a murit în masivul francez Mont-Blanc

Un alpinist român a decedat miercuri în timp ce cobora de pe masivul Mont-Blanc, în Alpii francezi, într-un incident petrecut la o altitudine de aproximativ 4.000 de metri, a relatat AFP, citând surse din cadrul echipelor de intervenţie.

237 afișări
Imaginea articolului Un alpinist român a murit în masivul francez Mont-Blanc

Un alpinist român a murit în masivul francez Mont-Blanc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel de-al doilea alpinist implicat în incidentul din masivul Mont-Blanc este tot român, a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, adăugând că acesta este internat în stare gravă şi a suferit multiple fracturi.

"Un alpinist român a murit miercuri în Mont Blanc, iar un al doilea, de asemenea cetăţean român, a fost grav rănit. Acesta a suferit multiple fracturi şi se află în stare gravă la un spital din apropierea locului unde s-a produs evenimentul", a declarat Alin Şerbănescu.

El a precizat că autorităţile române de la Paris au fost informate în legătură cu acest accident şi că sunt în legătură permanentă cu autorităţile franceze şi cu spitalul unde este internat alpinistul rănit.

Purtătorul de cuvânt al MAE a spus că nu poate preciza identitatea celor doi alpinişti. Este însă vorba despre alpinişti experimentaţi, cu vârste până în 40 de ani.

Românul, care a căzut în gol aproximativ 200 de metri, a fost găsit într-o crevasă cu adâncimea de 15 metri în zona Dome du Gouter, a explicat Jandarmeria franceză.

Alpinistul l-a antrenat în cădere şi pe colegul său, rănit grav.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici