Un anunţ tradus eronat a panicat pasagerii francezi ai unui avion irlandez

Pasagerii francofoni ai unui zbor al companiei irlandeze Aer Lingus, cu destinaţia Paris, au trecut prin momente de panică, atunci când au primit un anunţ eronat din cabină, privind o viitoare aterizare de urgenţă, a declarat, vineri, o purtătoare de cuvânt a companiei aeriene.

41 afișări
Imaginea articolului Un anunţ tradus eronat a panicat pasagerii francezi ai unui avion irlandez

Avion al companiei Aer Lingus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La aproximativ douăzeci de minute după decolarea de pe aeroportul din Dublin, un anunţ în limba engleză a invitat pasagerii să-şi ocupe locurile şi să-şi prindă centurile de siguranţă, din cauza unor viitoare turbulenţe. Apoi, un anunţ preînregistrat în limba franceză a avertizat în legătură cu o aterizare de urgenţă.

Unul dintre pasageri a explicat ziarului "Irish examiner" că francezul care aţipise lângă el s-a trezit brusc, cu o faţă foarte neliniştită.

"El mi-a tradus ceea ce tocmai se spusese. Mesajul, a spus el, era că trebuia să ne pregătim pentru o aterizare de urgenţă, indica amplasarea ieşirilor de urgenţă şi faptul că trebuia să aşteptăm instrucţiunile pilotului", a povestit el.

"Deoarece existaseră şi turbulenţe, m-am îngrijorat şi eu. Femeia din spatele meu plângea (...). Toţi francezii au intrat în panică", a adăugat pasagerul.

Abia după câteva minute, echipajul şi-a dat seama de eroare. "Ei au făcut apoi un nou anunţ, scuzându-se pentru difuzarea unui mesaj incorect în limba franceză", a continuat pasagerul.

Purtătoarea de cuvânt a companiei aeriene a atribuit eroarea unei disfuncţionalităţi a sistemului de anunţuri. "Am stabilit acest lucru clar şi ne-am scuzat faţă de pasageri. Acest lucru se produce foarte rar", a subliniat ea.

Aproximativ 70 de pasageri se găseau la bordul avionului Airbus A320, care realiza legătura Dublin-Paris la 4 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici