Un autocar a căzut de pe un pod în Bolivia, provocând moartea a 25 de persoane

Douăzeci şi cinci de persoane au murit şi alte 44 au fost rănite duminică în Bolivia, după ce un autocar a căzut în gol 11 metri, de pe un pod din centrul ţării, a anunţat poliţia.

50 afișări
Imaginea articolului Un autocar a căzut de pe un pod în Bolivia, provocând moartea a 25 de persoane

Un autocar a căzut de pe un pod în Bolivia, provocând moartea a 25 de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vehiculul, care se deplasa între oraşele Cochabamba (centru) şi Potosi (sud-vest), ar fi avut probleme la sistemul de frânare, Autocarul a lovit parapetul unui pod la 93 de kilometri de Cochabamba şi a căzut într-un râu situat la 11 metri sub pod, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

"Autocarul a intrat cu viteză mare pe pod, am simţit impactul" şocului cu parapetul, apoi "am văzut oameni ieşind pe geamuri" şi "i-am auzit strigând pe cei care au căzut în apă", a declarat unul dintre răniţi pentru postul public de radio Patria Nueva.

Vehiculul a părăsit Cochabamba cu 47 de pasageri la bord, dar alţi 22 au urcat pe parcurs, "depăşind capacitatea autocarului, un factor care a contribuit la accident", a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Pe acelaşi traseu, între Cochabamba şi Potosi, un alt autocar a avut un accident joi, care s-a soldat cu 13 morţi şi 37 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici