Un avion cu 318 pasageri la bord a aterizat de urgenţă la Toronto, la scurt timp după decolare

Un avion aparţinând companiei Air Canada, care a decolat din Toronto cu destinaţia Tokyo, a revenit pe aeroportul din Toronto la puţin timp după ce a decolat şi a aterizat de urgenţă, a anunţat luni Biroul pentru Securitatea Transporturilor.

942 afișări
Imaginea articolului Un avion cu 318 pasageri la bord a aterizat de urgenţă la Toronto, la scurt timp după decolare

Un avion cu 318 pasageri la bord a aterizat de urgenţă la Toronto, la scurt timp după decolare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

O anchetă preliminară a fost începută, potrivit declaraţiilor unui purtător de cuvânt al acestui organism responsabil cu studiul tuturor accidentelor majore, John Cottreau.

El a refuzat să confirme dacă un motor al aparatului tip Boeing 777 a încetat să mai funcţioneze, la scurt timp după decolare, aşa cum informase televiziunea publică CBC, care a citat compania Air Canada.

"Anchetatorul nostru este la faţa locului pentru a descărca conţinutul înregistratoarelor de bord, cunoscute drept cutii negre. Când va fi decriptat, vom şti mai multe, probabil marţi după-amiază", a precizat el.

Zborul 001 a părăsit Toronto către Tokyo-Narita la ora locală 14.10 (21.10, ora României), având la bord 318 pasageri şi 16 membri ai echipajului. Ulterior a întâmpinat "probleme mecanice", a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei regionale, George Tudos. În urma acestor probleme, avionul a revenit la Toronto şi a aterizat fără probleme, la ora 15.53 (22.53, ora României).

Poliţia locală a anunţat că a înregistrat mai multe mărturii conform cărora mai multe fragmente s-ar fi detaşat de aparat în timp ce se afla în aer.

Tudos a confirmat că fragmente metalice au căzut din aparatul de zbor deasupra oraşului Mississauga, în apropiere de aeroportul internaţional Pearson din Toronto.

Air Canada nu a putut fi contactată pentru a obţine mai multe detalii privind incidentul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici