Un avion de luptă american F-16 s-a prăbuşit în Coreea de Sud în timpul unui antrenament

Un avion de vânătoare american F-16 s-a prăbuşit luni în Coreea de Sud în timp ce efectua un zbor de antrenament, iar pilotul s-a catapultat, a informat agenţia de presă Yonhap, notează Reuters.

282 afișări
Imaginea articolului Un avion de luptă american F-16 s-a prăbuşit în Coreea de Sud în timpul unui antrenament

Un pilot al Forţelor Aeriene americane s-a catapultat în siguranţă, înainte ca avionul său de luptă F-16 să se prăbuşească în mare, în largul coastei sud-vestice a Coreei de Sud, au declarat oficiali militari americani şi sud-coreeni.

Pilotul a fost recuperat de forţele maritime sud-coreene şi era "treaz şi în stare stabilă". 

"Suntem recunoscători pentru recuperarea în siguranţă a aviatorului nostru de către aliaţii noştri din Coreea de Sud şi pentru faptul că pilotul este în stare bună", a declarat colonelul Matthew C. Gaetke, comandantul Escadrilei a 8-a de vânătoare.

Un avion Osprey al Forţelor Aeriene americane s-a prăbuşit în largul sudului Japoniei pe 29 noiembrie în timpul unei misiuni de antrenament, ucigând toate cele opt persoane aflate la bord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici