Un avion de pasageri al US Airways şi un avion fără pilot au evitat la limită o coliziune în Florida

O coliziune între un avion de linie aparţinând companiei US Airways şi un avion fără pilot a fost evitată la limită în martie, în sud-estul Statelor Unite, a anunţat vineri Agenţia Federală a Aviaţiei (FAA), citată de AFP.

248 afișări
Imaginea articolului Un avion de pasageri al US Airways şi un avion fără pilot au evitat la limită o coliziune în Florida

Un avion de pasageri al US Airways şi un avion fără pilot au evitat la limită o coliziune în Florida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe 22 martie, un avion al companiei US Airways a trecut calea unui avion fără pilot, la o altitudine de aproximativ 700 de metri, în apropiere de Aeroportul Tallahassee, în statul american Floride, a precizat FAA într-un comunicat.

"Pilotul a declarat că (avionul fără pilot) era atât de aproape, încât era convins că acesta va intra în coliziune cu avionul de pasageri", a explicat Jim Williams, unul dintre oficialii FAA.

FAA de deschis o anchetă în acest caz, însă avionul fără pilot nu a putut fi identificat, potrivit comunicatului.

"Conform legii, posesorii aparatelor de zbor particulare trebuie să informeze autorităţile aeroportuare dacă zboră în perimetrul de 5 mile (aproximativ 5 kilometri) în jurul aeroportului", menţionează FAA.

De asemenea, contrar altor ţări, Statele Unite interzic utilizarea avionelor fără pilot în scop comercial, însă o reglementare strictă încă nu a fost definită.

Recent, 16 instituţii de presă, inclusiv The New York Times, au prezentat în justiţia administrativă o moţiune prin care acuză FAA de limitarea libertăţii presei prin interdicţia de a folosi avioane fără pilot pentru obţinerea informaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici