Un avion şi-a anulat decolarea după ce mai mulţi pasageri s-au plâns de dureri de stomac

Circa 20 de turişti japonezi care sufereau de crampe la stomac au împiedicat, sâmbătă, decolarea unui avion al companiei Lufthansa cu destinaţia Tokyo (Japonia), a anunţat poliţia germană.

78 afișări
Imaginea articolului Un avion şi-a anulat decolarea după ce mai mulţi pasageri s-au plâns de dureri de stomac

Un avion şi-a anulat decolarea după ce mai mulţi pasageri s-au plâns de dureri de stomac (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cu puţin timp înainte de decolarea avionului, în cursul după-amiezii, avionul Airbus A340 care transporta circa 300 de pasageri s-a întors de pe pistă deoarece numeroşi turişti niponi s-au plâns de rău la stomac şi senzaţie greaţă, potrivit unui comunicat al poliţiei, publicat sâmbătă seara.

Un dispozitiv important a fost pus în funcţiune pentru a îngriji bolnavii, care făceau parte dintr-un grup de 80 de turişti japonezi aflaţi într-o excursie organizată în Europa.

Cele 23 de persoane care pezentau simptome "acute" au fost "transportate la spitalele din împrejurimi". Acestea sufereau, de asemenea, de vertij, greaţă şi probleme de circulaţie", au declarat medicii, potrivit comunicatului.

Potrivit poliţiei, cauzele îmbolnăvirii nu au putut fi identificate până sâmbătă seara. "Sunt necesare analize amănunţite asupra sejurului grupului în Germania", a precizat poliţia.

Ceilalţi 57 de membri ai grupului de turişti japonezi "nu prezentau simptome concrete" dar au fost transportaţi la hotel până luni şi puşi sub supraveghere medicală.

Grupul petrecuse două zile la Munchen după un sejur la Londra.

Echipele de salvare au mobilizat 11 medici şi circa 20 de ambulanţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici