Un băiat de 6 ani a fost ucis într-un atac antimusulman. Copilul a fost înjunghiat de 26 de ori

  • Un băiat de 6 ani a fost ucis în Plainfield, Illinois, din cauza conflictului actual dintre Hamas şi Israel.
  • Copilul a fost înjunghiat de 26 de ori.
  • Mama lui, înjunghiată şi ea, este în spital.
4014 afișări
Imaginea articolului Un băiat de 6 ani a fost ucis într-un atac antimusulman. Copilul a fost înjunghiat de 26 de ori

Un bărbat a fost acuzat de crimă şi infracţiuni motivate de ură după ce ar fi înjunghiat două persoane pentru că erau musulmane. Joseph Czuba, în vârstă de 71 de ani, este acuzat că a ucis un băiat de 6 ani şi a rănit o femeie de 32 de ani, în Plainfield, Illinois, potrivit BBC.

Aceştia au fost vizaţi din cauza conflictului actual dintre Hamas şi Israel, a declarat Biroul şerifului din comitatul Will.

Preşedintele Biden s-a declarat "dezgustat" de atacul asupra mamei şi fiului ei, care erau palestinieni-americani.

"Acest act oribil de ură nu îşi are locul în America şi este împotriva valorilor noastre fundamentale: libertatea de a nu ne teme pentru modul în care ne rugăm, pentru ceea ce credem şi pentru cine suntem", a spus Biden într-o declaraţie.

"În calitate de americani, trebuie să ne unim şi să respingem islamofobia şi toate formele de intoleranţă şi ură".

Czuba a fost acuzat de crimă cu premeditare, tentativă de crimă cu premeditare, infracţiuni motivate de ură şi agresiune agravată.

Poliţia din comitatul Will a fost chemată sâmbătă dimineaţa de către o femeie care a spus că a fost atacată de către cel care-i închiriase casa din Plainfield, în apropiere de Chicago. Femeia a spus că "a fugit în baie şi continua să se lupte cu atacatorul". Când ofiţerii au ajuns acolo, au descoperit că femeia şi băiatul prezentau "multiple răni prin înjunghiere”.

Ambele victime au fost duse la spital, dar băiatul a murit ulterior. Ulterior s-a stabilit că băiatul a fost înjunghiat de 26 de ori.

Czuba a fost găsit "aşezat afară, pe jos, lângă aleea de acces", se arată în comunicat.

El a fost dus la spital pentru tratament înainte de a fi interogat de detectivi.

Ambele victime ale acestui atac brutal au fost ţinta suspectului din cauza faptului că sunt musulmani şi a conflictului actual din Orientul Mijlociu care implică Hamas şi israelienii.

Băiatul s-a născut în SUA, în timp ce mama sa - originară din Beitunia, în Cisiordania - a venit în ţară în urmă cu 12 ani.

Copilul îşi sărbătorise ziua de naştere cu doar câteva săptămâni în urmă.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel la sfârşitul săptămânii trecute, când luptătorii Hamas au trecut graniţa dinspre Fâşia Gaza pentru a ataca civili şi soldaţi.

În Gaza, peste 2.450 de persoane au fost ucise de bombardamentele israeliene, potrivit autorităţilor palestiniene, iar aproximativ 1.000 de persoane sunt dispărute sub dărâmături.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici