Un băiat de 6 ani din Spania, care nu era vaccinat, a murit după ce s-a îmbolnăvit de difterie

Un băiat în vârstă de 6 ani din Catalonia, ai cărui părinţi au ales să nu-l vaccineze, a murit la aproape o lună după ce a devenit primul copil care s-a îmbolnăvit de difterie în Spania în ultimii 30 de ani, relatează site-ul TheLocal.es.

701 afișări
Imaginea articolului Un băiat de 6 ani din Spania, care nu era vaccinat, a murit după ce s-a îmbolnăvit de difterie

Un băiat de 6 ani din Spania, care nu era vaccinat, a murit după ce s-a îmbolnăvit de difterie (Imagine: Shutterstock)

Autorităţile sanitare din Catalonia au confirmat sâmbătă dimineaţă că băiatul, identificat doar cu numele Pau, a murit în cursul nopţii, la 28 de zile după ce a prezentat primele semne ale unei boli a copilăriei care fusese eradicată în Spania.

Băiatul din Olot, în apropiere de Girona, a suferit complicaţii respiratorii, ale inimii şi rinichilor şi era menţinut în viaţă de aparatele de la secţia de terapie intensivă a spitalului Vall d’Hebron din Barcelona, de la începutul lui iunie.

Acest caz a generat o dezbatere aprinsă în Spania pe tema numărului tot mai mare de părinţi care aleg să nu-şi vaccineze copiii împotriva unor boli ale copilăriei care pot fi prevenite.

Părinţii băiatului au declarat că se simt vinovaţi pentru decizia de a nu-şi imuniza copilul şi au precizat că se "simt înşelaţi" de mişcarea antivaccinare.

Acesta a fost primul caz de difterie înregistrat în Spania din 1987, când boala a fost eradicată printr-un program public de vaccinare.

Alţi opt copii, care erau vaccinaţi, au fost testaţi pozitiv pentru difterie după ce au intrat în contact cu Pau şi au fost ţinuţi sub observaţie în izolare, dar nu s-au îmbolnăvit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici