Un bărbat a fost arestat la Paris după ce a forţat unul dintre controalele de la Turnul Eiffel/ Individul înarmat cu un cuţit "voia să ucidă un militar"

Un bărbat a fost arestat în timp ce încerca să forţeze unul dintre controalele de securitate la Turnul Eiffel, sâmbătă seara, cu un cuţit asupra sa, strigând ”Allah Akbar”, scrie France24.

818 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost arestat la Paris după ce a forţat unul dintre controalele de la Turnul Eiffel/ Individul înarmat cu un cuţit  "voia să ucidă un militar"

Un bărbat a fost arestat la Paris după ce a forţat unul dintre controalele de la Turnul Eiffel

UPDATE: Bărbatul, care a fost reţinut la Turnul Eiffel după ce scos un cuţit, le-a declarat anchetatorilor că voia să ucidă un militar, potrivit unor surse din cadrul autorităţilor, care au precizat că individul suferea de probleme psihice, informează site-ul postului France 24.

Sâmbătă noapte, suspectul, în vârstă de aproximativ 19 ani, a scos un cuţit şi a început să strige "Allahu Akbar". Forţele de ordine le-au înconjurat rapid şi i-au ordonat să arunce arma, ceea ce a şi făcut fără să atace pe cineva, potrivit unei surse din cadrul forţelor de securitate.

În cursul audierilor, tânărul a declarat că voia să comită "un atac asupra unui militar şi se afla în legătură cu un membru al reţelei teroriste Stat Islamic care l-a încurajat să acţioneze", a declarat o altă sursă.

Procurorii francezi care se ocupă de cazurile de terorism au declanşat o anchetă în acest caz.

O a treia sursă a relatat că tânărul era de naţionalitate franceză, dar născut în Mauritania, şi fusese externat dintr-un spital psihiatric în luna iulie.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara, în jurul orei locale 23.30 (00.30, duminică, ora României).

După reţinerea individului, poliţia a trecut la evacuarea clădirii, cu aproximativ 15 minute înainte de ora la care Turnul Eiffel se închide pentru vizitatori în mod normal.

Individul purta un tricou al echipei de fotbal Paris Saint-Germain şi în acel moment Turnul Eiffel era iluminat în culorile clubului de fotbal. 

Poliţia a deschis o anchetă pentru a determina dacă incidentul a fost unul de natură teroristă. Bărbatul purta un tricou al formaţiei din capitala Franţei, Paris Saint-Germain. Evenimentul a avut loc la puţin timp după primul meci al vicecampioanei Franţei în noul sezon din Ligue 1, înaintea căruia a fost prezentat brazilianul Neymar, cel scump transfer din istoria fotbalului. Nu au existat victime.

În Franţa a fost declarată starea de urgenţă după primele atacuri teroriste, din noiembrie 2015. De atunci, mai multe restaurante din Paris, o sală de concert şi un stadion de fotbal au fost atacate, soldându-se cu un total nu mai puţin de 239 de decese.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici