Turişti chinezi, reţinuţi la Berlin după ce s-au fotografiat făcând salutul nazist

Doi turişti chinezi au fost reţinuţi după ce s-au fotografiat făcând salutul nazist în faţa Reichstagului, clădirea Parlamentului german, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a Poliţiei de la Berlin, potrivit site-ului postului France 24.

4354 afișări
Imaginea articolului Turişti chinezi, reţinuţi la Berlin după ce s-au fotografiat făcând salutul nazist

Turişti chinezi, reţinuţi la Berlin după ce s-au fotografiat făcând salutul nazist

Cei doi au fost observaţi de agenţii de poliţie în timp ce făceau salutul nazist în faţa Reichstagului, gest considerat drept ilegal potrivit legislaţiei germane.

"A fost deschisă o anchetă sub suspiciunea folosirii de simboluri ale unor organizaţii anti-constituţionale pe numele celor doi chinezi, în vârstă de 36 şi 59 de ani", a declarat reprezentanta poliţiei.

Cei doi au fost audiaţi la o secţie de poliţie şi eliberaţi după plata unei cauţiuni de 500 de euro de fiecare.

Persoanele găsite vinovate de folosirea simbolurilor unor organizaţii anti-constituţionale sunt pasibile să primească sentinţe de până la trei ani de închisoare sau o amendă.

Purtătoarea de cuvânt a declarat că cei doi turişti pot părăsi ţara în timpul anchetei.

Clădirea Reichstag este situată în în centrul Berlinului şi a găzduit parlamentul Germaniei din 1884 şi până în anul 1933, atunci când clădiea a fost intenţionat incendiat în timpul Germaniei naziste. Controversatul incendiu a fost folosit drept pretext de naziştii conduşi de Adolf Hitler pentru a-şi consolida puterea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici