Un bărbat a fost condamnat la închisoare în Bulgaria pentru plănuirea unui atac terorist. Primise o educaţie creştină în Australia, dar s-a convertit la Islam

Un bărbat în vârstă de 21 de ani a fost condamnat, luni, la patru ani de închisoare cu executare de către un tribunal din Bulgaria, fiind găsit vinovat de plănuirea unui atac terorist, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

370 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost condamnat la închisoare în Bulgaria pentru plănuirea unui atac terorist. Primise o educaţie creştină în Australia, dar s-a convertit la Islam

Un bărbat a fost condamnat la închisoare în Bulgaria pentru plănuirea unui atac terorist

John Zahariev are cetăţenie australiană şi bulgară. El se antrena într-un poligon din Bulgaria, pentru comiterea unui act terorist, în momentul în care a fost reţinut de către poliţişti.

Bărbatul a primit o educaţie creştină în Australia, dar s-a convertit ulterior la Islam. Zahariev se află în arest din luna septembrie a anului trecut.

Potrivit procurorilor, John Zahariev intenţiona să se ducă în Siria pentru a se alătura grupărilor extremiste. Bărbatul a recunoscut că a fost în Siria acum cinci ani, dar numai pentru a ajuta persoanele nevoiaşe.

Zahariev a negat acuzaţiile şi a precizat că va discuta cu avocatul privind posibilitatea unui apel la verdict. Bărbatul susţine că a fost supus unui proces fictiv şi că nu există nicio dovadă care să îl asocieze cu organizaţia teroristă Stat Islamic.

Este prima condamnare la închisoare pentru plănuirea unui atac terorist pe care o decide o instanţă din Bulgaria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici