Un bărbat care voia să-l ucidă pe Barack Obama pledează vinovat

Un bărbat, originar din Arkansas, a pledat vinovat pentru complot în vederea uciderii, în 2008, a mai multor cetăţeni afroamericani, inclusiv a lui Barack Obama, în acea perioadă candidat la preşedinţia Statelor Unite, a anunţat joi Departamentul Justiţiei, citat de CNN.

24 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care voia să-l ucidă pe Barack Obama pledează vinovat

Un bărbat care voia să-l ucidă pe Barack Obama pledează vinovat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paul Schlesselman din oraşul West Helena, statul Arkansas, riscă zece ani de închisoare ca urmare deciziei luate de procurorii federali din Tennessee.

Potrivit oficialilor federali de la Washington, Schlesselman a ameninţat la 23 octombrie 2008 că îl va ucide pe senatorul Barack Obama înainte de alegerile prezidenţiale. El planificase să "ucidă zeci de persoane, în special afroamericani", potrivit Departamentului Justiţiei.

"În pofida înregistrării de progrese în materie de drepturi civile, violenţele alimentate de ură sunt în continuare frecvente în ţara noastră, dovadă fiind această conspiraţie inimaginabilă", a declarat adjunctul procurorului general pentru drepturi civile, Thomas Perez, într-un comunicat emis de Departamentul Justiţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici