Un bărbat transgender aflat în luna de miere a murit în custodia poliţiei. Familia acuză autorităţile

  • Familia cuplului cred că cei doi au fost victimele violenţei din partea poliţiei.
  • Arestarea lor ar fi avut loc din cauza discriminării rasiale şi transfobiei.
3154 afișări
Imaginea articolului Un bărbat transgender aflat în luna de miere a murit în custodia poliţiei. Familia acuză autorităţile

Rodrigo Ventosilla (stânga) şi Sebastian Marallano (dreapta) / luzmalaluz/Instagram

Rodrigo Ventosilla (32 de ani), absolvent de Harvard şi activist din Peru a intrat în comă în custodia poliţiei din Bali (Indonezia), după cinci zile de arest. Tânărul a fost arestat pe Aeroportul din Bali pentru că avea asupra lui produse „derivate din cannabis”. 
 
Soţul său, Sebastian Marallano, ajuns pe acelaşi aeroport cu o altă cursă, a fost arestat după ce a încercat să-l ajute.
 
Autorităţile din Bali neagă că ar fi folosit violenţa şi spun că organismul tânărului „a cedat” din cauza „nefuncţionării rinichilor, ficatului şi sistemului nervos”, conform The Harvard Crimson. Stefanus Satake Bayu Setianto, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Bali declară, pentru Reuters, că bărbatul se afla în arest după ce i-au fost descoperite droguri în bagaj, pe 6 august. După două zile de arest, Ventosilla s-ar fi plâns de dureri de stomac şi voma. A fost dus de urgenţă la spital, unde a murit. 
 
Totuşi, familia tânărului spune că în bagaj nu erau droguri, ci medicamente prescrise de specialist pentru o afecţiune psihică de care Rodrigo suferea.
 
Totodată, rudele acuză poliţia din Bali că a cerut sume exorbitante de până la 200.000 de dolari pentru a-i elibera pe cei doi.
 
Ventosilla era activist pentru drepturile persoanelor transgender „Diversidades Trans Masculinas” şi urma un master în Administraţie Publică.
 
Familia tânărului a transmis, la finele lunii, că nu cunosc cauza reală a decesului şi că autorităţile indoneziene nu au permis realizarea unei autopsii independente. În plus, poliţia nu a permis accesul familiei sau al avocaţilor la spital. 
 
„Ventosilla şi Marallano, soţul, au fost privaţi de drepturile omului vitale precum sănătate, libertate, acces la apărare legală”, acuză familia lui Ventosilla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici