Un candidat la alegerile din Pakistan a fost împuşcat mortal. Alte patru persoane, în stare critică

Un candidat pentru Adunarea Naţională la alegerile din Pakistan de săptămâna viitoare a fost împuşcat miercuri şi a murit la spital. Patru persoane din anturajul său, lovite şi ele de gloanţe, se află în stare critică, relatează Reuters.

165 afișări
Imaginea articolului Un candidat la alegerile din Pakistan a fost împuşcat mortal. Alte patru persoane, în stare critică

Un candidat la alegerile din Pakistan a fost împuşcat mortal. Alte patru persoane, în stare critică

Rehan Zaib Khan, un candidat independent la alegerile din 8 februarie, care afirmase că este susţinut de partidul fostului prim-ministru Imran Khan, PTI, precum şi patru asistenţi ai săi au fost împuşcaţi în districtul Bajur, a arătat poliţia locală.

Rehan Zaib Khan a murit la spital, iar cei patru răniţi sunt în stare critică.

Partidul lui Khan a fost lipsit de simbolul său electoral tradiţional ,,din motive tehnice”, potrivit sursei citate, iar candidaţii săi participă la alegeri ca independenţi. Liderul din zona Bajur al PTI, Atif Khan, a declarat că Rehan Zaib Khan era membru al partidului, dar PTI are un alt candidat în circumscripţia electorală respectivă.

În lipsa simbolului partidului pe buletinul de vot, mai mulţi candidaţi independenţi pretind că au sprijinul partidului fostului premier Khan, care a fost condamnat pentru corupţie.

Pe de altă parte, PTI susţine că a fost supus unor represalii, inclusiv prin arestarea a sute de susţinători, membri de partid şi colaboratori. Armata, care deţine controlul asupra politicii pakistaneze, neagă acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici