Fostul premier al Pakistanului, condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea unor secrete

Fostul premier al Pakistanului, Imran Khan, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea secretelor de stat. Khan susţine că este nevinovat şi că procesul reprezintă o înscenare a adversarilor politici, potrivit Sky News.

205 afișări
Imaginea articolului Fostul premier al Pakistanului, condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea unor secrete

Fostul premier al Pakistanului, condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea unor secrete

Decizia a fost anunţată de judecătorul de la tribunalul special Abul Hasnat Zulqarnain în timpul unei audieri desfăşurate la închisoarea Adiala din Rawalpindi. Fostul ministru de externe al lui Khan, Shah Mahmood Qureshi, a primit şi el o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Khan a fost acuzat că a dezvăluit conţinutul unui mesaj secret trimis de ambasadorul Pakistanului la Washington guvernului din Islamabad. Khan şi aliaţii săi au respins acuzaţiile şi au anunţat că vor contesta decizia.

Sentinţa apare chiar înainte de alegerile de pe 8 februarie. Khan, un fost jucător de cricket devenit politician, a fost demis din funcţia de prim-ministru printr-un vot de cenzură în aprilie 2022.

Ulterior, el a fost vizat de un dosar de corupţie. Din august 2023 Imran Khan este în închisoare pentru acuzaţiile despre care spune că sunt motivate politic. După arestarea liderului politic, în ţară au izbucnit numeroase proteste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici