Un cutremur cu magnitudinea 4,3 a provocat panică în sudul Italiei

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 a fost resimţit în noaptea de duminică spre luni, în zona aflată la graniţa dintre regiunile Calabria şi Basilicata, în sudul Italiei, generând panică în rândul locuitorilor care au ieşit pe străzi, dar fără a face victime, conform informaţiilor presei.

456 afișări
Imaginea articolului Un cutremur cu magnitudinea 4,3 a provocat panică în sudul Italiei

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 a provocat panică în sudul Italiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pentru moment, ar fi fost avariată doar clopotniţa bisericii din Morano, o localitate din extremitatea sudică a Italiei, unde şcolile au fost închise luni cu titlu de precauţie.

Hipocentrul acestui seism, produs în jurul orei 1.00 GMT (4.00, ora României), a fost localizat la trei kilometri adâncime şi a fost urmat de un al doilea cutremur cu magnitudinea de 3,2, produs la o adâncime de opt kilometri.

În nord-estul Italiei, în regiunea Emilia-Romagna, afectată în urmă cu opt zile de un seism soldat cu şase morţi şi mii de sinistraţi, au continuat să se înregistreze replici.

Două seisme cu magnitudini de 4 şi respectiv 3,8 grade au fost resimţite duminică seara, în timp ce alte 11 mişcări telurice au fost înregistrate în cursul nopţii, cea mai puternică având magnitudinea 2,9.

În Emilia-Romagna, 7.000 de persoane sunt asistate de circa 1.400 de membri ai echipelor de intervenţie, în 89 de tabere improvizate situate în şcoli, pe terenuri de sport sau în hoteluri. Capacitatea totală este de 9.000 de locuri în aceste tabere, unde oamenii preferă să rămână din cauza temerii generate de cutremurele continue.

După seismul de la 20 mai, un total de 417 cutremure au fost înregistrate, dintre care trei cu magnitudinea peste 5 grade şi 15 între 4 şi 5 grade, potrivit presei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici