Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs pe insula Seram din Indonezia

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, s-a produs joi pe insula Seram situată în provincia Maluku din estul Indoneziei, dar nu există riscul producerii unui tsunami, a anuunţat Agenţia indoneziană de Geofizică, potrivit Reuters.

823 afișări
Imaginea articolului Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs pe insula Seram din Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs pe insula Seram din Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs joi pe insula Seram situată în provincia Maluku din estul Indoneziei, dar nu există riscul producerii unui tsunami, a anuunţat Agenţia indoneziană de Geofizică, potrivit Reuters.

Seismul s-a produs joi pe insula Seram, în provincia Maluku din estul arhipelagului indonezian.

Agenţia de Geofizică din Indonezia a informat că nu există riscul declanşării unui tsunami, însă martorii au declarat pentru posturile de televiziune că oamenii din zonele de coastă care au intrat în panică s-au adăpostit în locurile mai înalte ale insulei.

Un purtător de cuvânt al agenţiei a declarat că în urma seismului ar putea fi deteriorate clădirile din zonă.

Institutul Geologic din SUA (USGS) a informat că seismul cu magnitudinea 6,5 a avut epicentrul la 37 de kilometri nord-est de Ambon, capitala provinciei Maluku la o adâncime de 29 de kilometri, potrivit Associated Press.

Agenţia naţională de atenuare a dezastrelor a transmis că autorităţile colectează în continuare informaţii despre eventuale pagube sau răniţi în zonele afectate.

Indonezia, care are aproape 270 de milioane de oameni, este predispusă la cutremure şi erupţii vulcanice, din cauza amplasării sale de-a lungul „Inelului de Foc” care înconjoară Oceanul Pacific.

Un cutremur puternic urmat de tsunami produs în Oceanul Indian în 2004 a lăsat în urma lui 230.000 de morţi în mai multe ţări din regiune, majoritatea în Indonezia.

Taguri:
indonezia,
cutremur,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici