Un deputat din partidul lui David Cameron, suspectat de violarea unui bărbat

Un vicepreşedinte al Camerei Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului din Marea Britanie, a fost arestat sâmbătă, fiind suspectat că a violat un bărbat şi a agresat un altul.

103 afișări
Imaginea articolului Un deputat din partidul lui David Cameron, suspectat de violarea unui bărbat

David Cameron (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Nigel Evans, în vârstă de 55 de ani, deputat şi membru al Partidului Conservator, condus de premierul David Cameron, a fost interogat de către anchetatori în cazul comiterii unor presupuse agresiuni împotriva a doi bărbaţi începând din 2009, potrivit presei britanice, citată de AFP.

Evans, foarte popular în Camera Comunelor, este ales de Lancashire (nord-vestul Angliei). El este unul dintre cei trei vicepreşedinţi ai Camerei inferioare a Parlamentului britanic şi a coprezidat partidul Tory, în perioada 1999-2001.

"Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, originar din Pendleton, Lancashire, a fost arestat astăzi, sâmbătă, 4 mai, de poliţia din Lancashire în baza unor suspiciuni de viol şi agresiune sexuală", a anunţat poliţia într-un comunicat. Poliţia nu confirmă niciodată identitatea suspecţilor arestaţi.

Presupusele agresiuni au avut loc în satul Pendleton, unde îşi are domiciliul parlamentarul, în perioada iulie 2009-martie 2013.

În 2010, la opt ani după ce a fost ales, Nigel Evans a dezvăluit public că este homosexual, afirmând că a "obosit să trăiască în minciună".

Opozanţii săi politici se pregăteau să dezvăluie secretul său, a anunţat atunci tabloidul Mail on Sunday.

"Nu am putut permite ca cineva să profite, nu am putut să-mi asum riscul. Nu vreau ca alţi deputaţi să se confrunte cu astfel de răutăţi", a justificat el.

Arestarea intervine în timp ce Marea Britanie este zguduită de o serie de scandaluri sexuale, implicându-l mai ales pe un fost prezentator de la BBC, Jimmy Savile, decedat în 2011.

Răsunătorul scandal Savile, care a izbucnit anul trecut, a permis dezvăluirea unor cazuri asemănătoare şi a condus la inculparea a numeroase personaje mondene anchetate pentru fapte comise în anii '60, '70 şi '80.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici