Un elev dispărut a fost găsit spânzurat: chinezii au luat foc pe reţelele sociale

Elevul de 15 ani a dispărut în urmă cu trei luni şi jumătate din căminul şcolii sale, iar cadavrul său a fost găsit într-o pădure, la câteva sute de metri distanţă.

779 afișări
Imaginea articolului Un elev dispărut a fost găsit spânzurat: chinezii au luat foc pe reţelele sociale

Unde este Hu Xinyu? Familia elevului de liceu în vârstă de 15 ani care a dispărut în seara zilei de 14 octombrie 2022 din căminul şcolii sale din Shangrao, în provincia de sud-est Jiangxi, a cerut îndurerată să afle răspunsul, timp de 106 zile.

Cazul a fost urmărit pe web de milioane de chinezi, atrăgând acuzaţii de muşamalizare şi de conspiraţie, alimentate de faptul că liceul misterios este unul prestigios, iar părinţii au susţinut că poliţia nu este interesată de această chestiune.

Băiatul a fost găsit pe 28 ianuarie. Spânzurat într-un pădure la 150 de metri de intrarea în şcoală. Poliţiştii au primit un telefon, s-au deplasat la faţa locului, apoi i-au avertizat pe părinţii care au identificat rămăşiţele descompuse ale fiului lor.

În ultimele săptămâni, zvonurile şi ipotezele halucinante s-au urmărit pe web: cineva a spus că băiatul nu fusese primul care dispare din acel liceu valoros, destinat să formeze clasa conducătoare a provinciei. Alţii au emis ipoteza că a fost răpit, pentru a-l trimite să se prostitueze. Iar alţii au afirmat că a căzut victima unei bande specializate în traficul de organe.

Mii de oameni au scanat zona

Tăcerea poliţiei a alimentat totul. Pe 7 ianuarie, forţată de valul de controverse de pe reţelele de socializare, poliţia a publicat o scrisoare deschisă în care susţinea că peste 5.000 de agenţi, oficiali administrativi locali, oameni obişnuiţi, au cercetat zona de ma multe ori, la pas, centimetru cu centimetru, scanând 39.000 de hectare de câmpuri şi păduri din jurul şcolii.

S-au folosit câini de urmărire, drone, tehnologia imaginii termice. Nimic. Tot ce aveau era un cadru surprins de camerele de supraveghere ale liceului la ora 5:48, în după-amiaza zilei de 14 octombrie, în timp ce traversa coridorul căminului mergând spre un curs la seral.

Elevul lăsase aproape totul în cameră: acte, portofel, telefon mobil. Luase doar un reportofon digital. Şi magnetofonul acela a fost găsit lângă cadavru. Poliţiştii susţin că nu au găsit „o dovadă că în interiorul şcolii a fost comisă o crimă, sinucidere, accident sau răpire: băiatul a părăsit instituţia singur”.

Urmează autopsia

Toţi vor să afle ce s-a întâmplat în acea seară de 14 octombrie. Şi cum şi de ce a fost găsit cadavrul lui Xinyu 106 zile mai târziu spânzurat la câteva zeci de metri de liceu?

Potrivit presei locale, cadavrul se afla în stare foarte proastă, de parcă ar fi fost acolo de mult timp. Acum, poliţiştii locali au cerut intervenţia experţilor, ai criminaliştilor şi se aşteaptă rezultatele autopsiei.

Este ciudat că 5.000 de salvatori au trecut de patru ori prin acele păduri, fără să descopere cadavrul. Poliţia susţine că orice informaţie importantă despre anchetă va fi comunicată „la vremea potrivită”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici