Un farmacist din SUA a fost arestat după ce ar contaminat intenţionat 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19

  • Un farmacist de la un spital din Wisconsin a fost arestat şi acuzat că a eliminat intenţionat peste 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la frigider săptămâna trecută, ştiind că vaccinurile vor deveni inutile, a declarat joi departamentul de poliţie din Grafton, Wisconsin.
  • Spitalul a administrat unele dintre doze înainte de a-şi da seama că au fost contaminate, a u declarat reprezentaţi ai sistemul spitalicesc.
  • Farmacistul, un bărbat pe care poliţiştii nu l-au numit, a fost arestat şi pus sub acuzare, relatează New York Times.
8858 afișări
Imaginea articolului Un farmacist din SUA a fost arestat după ce ar contaminat intenţionat 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Un farmacist din SUA a fost arestat după ce ar contaminat intenţionat 500 de doze de vaccin împotriva COVID-19

Nu este clar care ar fi putut fi motivul din spatele gestului. Departamentul de poliţie Grafton investighează incidentul împreună cu FBI şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente, a declarat departamentul.

Advocate Aurora Health a publicat şirul cronologic al evenimentelor:

În primul rând, s-a spus că dozele au fost luate accidental. Apoi, miercuri farmacistul a recunoscut că a scos intenţionat flacoanele. Joi, într-un apel video cu reporterii, Jeff Bahr, preşedintele Aurora Health Care Medical Group, a spus că farmacistul a recunoscut că a scos flacoanele din frigider în două nopţi consecutive - Ajunul Crăciunului şi Ziua de Crăciun - şi că spitalul a administrat 57 din doze înainte de a-şi da seama cât timp au stat la temperatura camerei.

Dr. Bahr a spus că nu există dovezi că farmacistul a manipulat vaccinul în alt mod decât prin al scoate din frigider.

Dr. Bahr a spus că spitalul s-a consultat cu Moderna, compania farmaceutică care a produs vaccinurile, şi a fost asigurat că vaccinurile nu vor afecta persoanelor care le-au primit. Dar, deoarece moleculele de ARNm din vaccin se destramă rapid la temperatura camerei, dozele „au devenit mai puţin eficiente sau ineficiente”, a spus dr. Bahr.

El a spus că cele 57 de persoane care au primit vaccinul au fost notificate.

Wisconsin a experimentat un val devastator de cazuri de coronavirus în toamnă şi a fost pentru mult timp statul cel mai afectat în raport cu populaţia sa. Transmisia s-a diminuat de atunci, dar statul raportează încă aproximativ 39 de cazuri noi pe zi pentru fiecare 100.000 de persoane. Cel puţin 5.195 de locuitori din Wisconsin au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici