Un fost preşedinte din El Salvador a fost arestat pentru crime de război. Alfredo Cristiani neagă vehement acuzaţiile

  • O instanţă din El Salvador a decis arestarea pentru trei luni a fostului preşedinte Alfredo Cristiani
  • Cristiani va fi anchetat cu privire la rolul pe care l-a jucat în muşamalizarea uciderii a şase preoţi iezuiţi şi a doi dintre angajaţii acestora în timpul războiului civil din anii 1980
  • Fostul preşedinte respinge acuzaţiile
360 afișări
Imaginea articolului Un fost preşedinte din El Salvador a fost arestat pentru crime de război. Alfredo Cristiani neagă vehement acuzaţiile

Sursa foto: Profimedia

Fostul preşedinte din El Salvador, Alfredo Cristiani, a fost reţinut pe o perioadă de trei luni pentru a fi anchetat cu privire la atrocităţile comise în timpul războiului civil din 1989. În vârstă de 74 de ani, a guvernat ţara din America Centrală între 1989 şi 1994.

Din ordinul său, la primele ore ale zilei de 16 noiembrie 1989, soldaţii ar fi ucis şase preoţi iezuiţi şi două menajere care lucrau pentru aceştia. Ulterior, cazul ar fi fost muşamalizat pentru a acoperi urmele făptaşilor.

Alături de fostul preşedinte, sunt judecaţi de aceeaşi instanţă şi militari de rang înalt, acum  pensionari, care au influenţat cursul evenimentelor, relatează Reuters.

Cristiani respinge acuzaţiile: "Procurorul general este de rea-credinţă şi denaturează realitatea. M-a acuzat public fără dovezi. Nu am facut nimic, nu sunt responsabil şi nu am muşamalizat. Adevărul este că nu am ştiut niciodată planurile pe care le aveau de a comite acele crime"

Războiul civil din 1980-1992 dintre armata El Salvador susţinută de SUA şi gherilele marxiste a provocat aproximativ 75.000 de morţi şi 8.000 de dispăruţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici