Un frate vitreg al lui Obama nu a fost lăsat să intre în M.Britanie

Un frate vitreg al lui Barack Obama, Samson, nu a primit viză de intrare în Marea Britanie în ianuarie, după ce ofiţerii din cadrul serviciului de imigraţie au descoperit că ar fi agresat o adolescentă în vârstă de 13 ani în timpul ultimei sale vizite, relatează News of the World, în ediţia online.

11 afișări
Imaginea articolului Un frate vitreg al lui Obama nu a fost lăsat să intre în M.Britanie

Un frate vitreg al lui Obama nu a fost lăsat să intre în M.Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samson Obama, care administrează un magazin de telefoane în apropiere de Nairobi, a fost arestat de poliţia britanică după ce s-a apropiat de un grup de tinere şi ar fi încercat să o agreseze sexual pe una dintre ele. El le-a urmărit pe acestea într-o cafenea şi, atunci când a devenit agresiv, a fost rugat de proprietar să părăsească incinta. Ulterior a fost chemată poliţia, iar Samson a fost arestat.

El le-a dat poliţiştilor adresa mamei sale din Bracknell, dar o identitate falsă, afirmând că se numeşte Henry Aloo, un solicitant de azil nevinonvat. Mama lui Samson Obama, în vârstă de 67 de ani, locuieşte de şase ani în Bracknell. Ea s-a căsătorit cu tatăl preşedintelui american în Kenya, când era adolescentă.

După ce a fost arestat, lui Samson Obama i s-au luat amprentele, dar nu a fost acuzat. Ulterior, acesta a părăsit ţara, dar detaliile despre el au fost păstrate în noua bază de date cu amprente şi elemente biometrice a Ministerului de Interne, care a condus la refuzarea vizei atunci când acesta a vrut să intre în Marea Britanie pentru a-şi vizita rudele în drumul său către Statele Unite, unde urma să participe la ceremonia de învestire a lui Barack Obama.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Interne a confirmat că lui Samson Obama i-a fost refuzată viza de intrare, după ce ofiţerii de la serviciul de imigraţie au observat că unul dintre documentele prezentate de acesta era fals, ceea ce a condus la cercetările ulterioare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici