Un general egiptean recunoaşte că au fost efectuate "teste de virginitate" în cazul manifestantelor, pentru a evita posibilele acuzaţii de viol

Un general egiptean a recunoscut că au fost efectuate "teste de virginitate" asupra femeilor arestate la o demonstraţie care a avut loc în martie la Cairo, după ce autorităţile militare au respins iniţial această acuzaţie, relatează CNN.

539 afișări
Imaginea articolului Un general egiptean recunoaşte că au fost efectuate "teste de virginitate" în cazul manifestantelor, pentru a evita posibilele acuzaţii de viol

Un general egiptean recunoaşte că au fost efectuate "teste de virginitate" în cazul manifestantelor, pentru a evita posibilele acuzaţii de viol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acuzaţiile sunt cuprinse într-un raport al Amnesty International, publicat după protestele din 9 martie şi care afirmă că manifestantele femei au fost bătute, supuse şocurilor electrice, percheziţionate de arme prin îndepărtarea hainelor, ameninţate cu acuzaţii de prostituţie şi obligate să se supună testelor de virginitate.

Deşi la momentul respectiv aceste acuzaţii au fost respinse, un general de rang înalt care a cerut să i se respecte anonimatul a declarat că au fost efectuate teste de virginitate şi a apărat această practică.

"Fetele care au fost reţinute nu erau ca fiica dumneavoastră sau a mea", a declarat generalul. "Acestea erau fete care au campat în corturi cu protestatarii bărbaţi în piaţa Tahrir şi au fost găsite în corturi cocteiluri Molotov şi droguri", a adăugat el.

Generalul a precizat că testele de virginitate au fost efectuate pentru ca femeile să nu pretindă ulterior că au fost violate de autorităţile egiptene. "Nu am vrut să spună că au fost agresate sexual sau violate, aşa că am vrut să dovedim că nu erau virgine", a declarat generalul. "Niciuna dintre ele nu era virgină", a adăugat el.

Manifestaţia din martie a avut loc în piaţa Tahrir, care a devenit faimoasă după 18 zile de proteste care au condus la înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak. Dar spre deosebire de manifestaţiile precedente, armata egipteană a ridicat atunci zeci de protestatari din piaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici