Un grup de 38 de sirieni a fost găsit pe o insulă nelocuită de la graniţa Greciei şi Turciei

38 de persoane au fost găsite pe o insulă mică şi fără nume din Mediterana. Aceasta se află la graniţa Greciei cu Tucia, iar migranţii au fost duşi pe continent, potrivit BBC.

215 afișări
Imaginea articolului Un grup de 38 de sirieni a fost găsit pe o insulă nelocuită de la graniţa Greciei şi Turciei

Sursa Foto - Flickr

Un grup de 38 de migranţi, inclusiv o femeie însărcinată, a fost găsit pe o insulă mică, fără nume, de-a lungul graniţei dintre Turcia şi Grecia.

Este vorba despre 22 de bărbaţi, nouă femei şi şapte copii care susţin că se află pe insuliţă încă de la jumătatea lunii iulie.

Ei au fost găsiţi luni şi au fost duşi în Grecia continentală.

Ministrul pentru migraţie al Greciei a declarat că toţi membrii grupului se află într-o „stare foarte bună", iar femeia însărcinată a fost dusă la spital ca măsură de precauţie.

Cu toate acestea, cel puţin un copil a murit pe insulă, potrivit grupului şi agenţiilor pentru drepturile omului. Poliţia greacă nu a confirmat acest lucru.

Iniţial, autorităţile greceşti au crezut că persoanele care susţin că vin din Siria se află pe teritoriul Turciei.

„Nimeni nu ne vrea. Nimeni nu ne aude. Nimeni nu vrea să ne ajute", a spus una dintre femeile din grup.

Grupurile pentru drepturile omului susţin că mii de persoane care cer azil au fost trimise înapoi înainte de a li se da posibilitatea de a solicita azil. De asemenea, acest lucru a provocat dispute în cadrul UE după ce un oficial de rang înalt a afirmat că Grecia a încălcat drepturile fundamentale europene.

Guvernul grec a negat aceste afirmaţii şi susţine că respectă legislaţia internaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici